Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Mob-Analyzer: Samsung Galaxy S5

Την Τετάρτη είχαμε αναλύσει τον iPhone 5s. Το σημερινό Mob-Analyzer είναι αφιερωμένο στο αντίπαλο δέος της Apple, την Samsung και την ναυαρχίδα της, το Galaxy S5.

Λίγα λόγια για το Galaxy S5

Το Galaxy S5 ανακοινώθηκε από την Samsung στις 24/02/2014 στην έκθεση MWC που διοργανώθηκε στην Βαρκελώνη κάνοντας και το ντεμπούτο του στις αγορές σχεδόν ενάμιση μήνα αργότερα (11/04), με τις πωλήσεις την πρώτη μέρα να ξεπερνάνε σε μερικές χώρες έως και κατά 100% τις πωλήσεις του προηγούμενου Galaxy στο αντίστοιχο ντεμπούτο του.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του

Οθόνη

Ακούγοντας κανείς για το κορυφαίο smartphone που έχει να μας παρουσιάσει έως τώρα η Samsung αναμένει όπως είναι λογικό μια οθόνη υψηλών προδιαγραφών και ανάλυσης. Έτσι λοιπόν η συσκευή μας ενσωματώνει μια οθόνη τύπου Super Amoled, στις 5,1 ίντσες και ανάλυσης 1920x1080 pixels, με την συγκέντρωση τους να ανέχεται περίπου στα 432ppi. Σαν επιπλέον προστασία δεν θα μπορούσε βέβαια να λείπει το γνωστό πλέον Gorilla Glass 3 που προστατεύει την συσκευή από χαρακιές και γρατσουνιές.

 Επεξεργαστής

Θέλοντας η Samsung να ανταγωνιστεί τις ναυαρχίδες των υπόλοιπων εταιριών, έχει ενσωματώσει στο S5 τον τετραπύρηνο Snapdragon 801 κατασκευής Qualcomm, χρονισμένο στα 2.5 GHz, καθώς και το chip γραφικών Adreno 330 για την απόλυτη streaming και gaming εμπειρία.

Κάμερα

Όσον αφορά την κάμερα της συσκευής μας, έχουμε να κάνουμε με μία εξαιρετικά αξιόλογη επιλογή καθώς ενσωματώνει αισθητήρα 16MP έχοντας δυνατότητα λήψης φωτογραφιών με μέγιστη ανάλυση 5312x2988 pexels, καθώς και βίντεο ανάλυσης 4Κ ανάλυσης 2160p. Στην μπροστά όψη βρίσκουμε μια εξίσου αξιόλογη front camera με αισθητήρα 2MP και δυνατότητα λήψης βίντεο Full HD 1080p.

Heart Rate Sensor

Το Galaxy S5 είναι το πρώτο έξυπνο τηλέφωνο με ενσωματωμένο αισθητήρα Heart Rate που σας δίνει την δυνατότητα να μετρήσετε τον καρδιακό σας παλμό απευθείας από το τηλέφωνο σας. Απλά τοποθετήστε το δάχτυλο σας στην πλάτη της συσκευής, πάνω από τον αισθητήρα και κάντε την μέτρηση.

Επιπλέον Χαρακτηριστικά 

  • Μπαταρία: Για να μην ξεμένει όταν το χρειάζεστε, το S5 διαθέτει μια μπαταρία στα 2800 mAh 
  • Λογισμικό: Το 5S ενσωματώνει την νεότερη έκδοση του λογισμικού Android 4.4.2 KitKat
  • Βίντεο: Ένα από τα πιο αξιόλογα χαρακτηριστικά της συσκευής είναι η δυνατότητα λήψης βίντεο υψηλής ανάλυσης 4K
  • Μνήμη: Το 5S διαθέτει μνήμη RAM 2GB και όσον αφορά τον αποθηκευτικό χώρο, η συσκευή έρχεται σε 2 εκδόσεις, 16GB και 32GB 
  • Σημειώσει ότι το Samsung Galaxy S5 έχει πιστοποίηση IP67 και έτσι θεωρητικά είναι ανθεκτικό στη σκόνη και το νερό.Οι αντοχές του στο νερό είναι για 30 λεπτά σε ένα μετρό βάθος. 
Όσο για τις αντοχές της συσκευής,τα βίντεο που ακολουθούν αποτελούν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα των δυνατοτήτων του από διάφορα ύψη.
Δείτε  μετά από το 2:12 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας στέλνετε ένα απλό mail στο:
Utechmaniac@gmail.com
ή μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook:

ή την ομάδα μας στο twitter:
https://twitter.com/utechmaniac