Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Mob-Analyzer: Nokia X

Στο σημερινό Mob-Analyzer μένουμε στο κλίμα των προηγούμενων ημερών, όπου αναλύσαμε κινητά τα οποία εντυπωσίασαν και έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Έτσι λοιπόν δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα μας και το πρώτο Android smartphone της Nokia.

Λίγα λόγια για το Nokia X

Η συγκεκριμένη συσκευή αποτελεί το πρώτο ΄΄έξυπνο΄΄ τηλέφωνο της σουηδικής εταιρίας, το οποίο εντάσσεται στην κατηγορία των low-end κινητών, καλύπτοντας πλήρως της καθημερινές ανάγκες ενός σύγχρονου τρόπου ζωής.

Οθόνη

Το Nokia X ενσωματώνει μία αρκετά εξαιρετική οθόνη στις 4 ίντσες, τεχνολογίας IPS LCD  και ανάλυσης 800x480 pixels, με την πυκνότητα αυτών ανά ίντσα να ανέρχεται στα 233ppi .

Επεξεργαστής

Θέλοντας η Nokia ακόμα και τους πιο απαιτητικούς χρήστες, βρίσκουμε τον δυπήρυνο επεξεργαστή Snapdragon S4 Play τύπου Cortex A5, χρονισμένος στο 1GHz.

Κάμερα

Δίχως να υστερεί σε αυτόν τον τομέα σε σχέση με τους ανταγωνιστές του σε αυτήν τη κατηγορία, το Nokia X διαθέτει μια εξαιρετικά ικανοποιητική κάμερα με αισθητήρα 3.15MP και ανάλυση φωτογραφιών στα 2048x1536 pixels. Η ποιότητα του βίντεο είναι εξίσου καλή, με συνατότητα λήψης βίντεο ανάλυσης 480p. Δυστυχώς δεν υπάρχει μπροστινή κάμερα. 

Επιπλέον Χαρακτηριστικά 

  • Μπαταρία: Στα 1500mAh υπόσχεται ώρες αυτονομίας, δίχως να σας εγκαταλείψει όταν το χρειάζεστε.
  • Λογισμικό: Η Nokia έχει ενσωματώσει στην συσκευή μία από τις τελευταίες εκδόσεις του δημοφιλές λογισμικού Android, 4.1.2 Jelly Bean, με μία τροποποίηση βέβαια που κάνει το λογισμικό να μοιάζει υπερβολικά πολύ με windows phone.
  • Value for money: Στην κατηγορία που εντάσσεται, δηλαδή στα 120€ αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές και λίγα μπορούν να το ανταγωνιστούν.
  • Dual Sim: Το Nokia X δίνει επιπλέον την δυνατότητα στον χρήστη του να χρησιμοποιεί δύο Sim ταυτόχρονα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας στέλνετε ένα απλό mail στο:
Utechmaniac@gmail.com
ή μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook:

ή την ομάδα μας στο twitter:
https://twitter.com/utechmaniac