Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Mob-Analyser: iPhone 5S

Σήμερα και ως πρώτο άρθρο στη νέα μας μόνιμη στήλη αναλύουμε μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες συσκευές παγκοσμίως. Το iPhone 5S αποτελεί την ναυαρχίδα της Apple, καθώς συνδυάζει υψηλών προδιαγραφών χαρακτηριστικά και υπέροχο desing και παρά την υψηλή του τιμή έχει γίνει ανάρπαστο, καθώς μόνο την ημέρα που έκανε το ντεμπούτο του στην παγκόσμια αγορά πουλήθηκαν περισσότερα από 2 εκατομμύρια συσκευές. 

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του

Οθόνη

Η ναυαρχίδα της Apple όπως επιβάλλεται ενσωματώνει μία από τις ωραιότερες οθόνες που κυκλοφορούν στην αγορά τεχνολογίας LED-backlit IPS LCD και παρά το χαμηλό της ανάλυσης που είναι στα 640 x 1136 pixels, η 4' ιντσών οθόνη του προσδίδει αψεγάδιαστη ποιότητα χρωμάτων καθώς και η περιεκτικότητα σε pixel ανά ίντσα είναι αρκετά καλή (στα ~326 ppi). 

Επεξεργαστής

Ο επεξεργαστής της συσκευής είναι σχεδιασμένος από την ίδια την Apple και αποτελείτε από δύο πυρήνες, οι οποίοι είναι χρονισμένοι στα 1.3 GHz. Επίσης η συσκευή διαθέτει και το τετραπύρηνο chip PowerVR G6430 για την απόλυτη gaming και steaming εμπειρία.

Κάμερα 

Η πίσω κάμερα του 5S έχει αισθητήρα 8 MP και έχει την δυνατότητα λήψης φωτογραφιών ανάλυσης 3264 x 2448 pixels, ενώ η μπροστά έχει αισθητήρα 1.2 MP. Όσον αφορά το βίντεο η μέγιστη ανάλυση της κύριας κάμερα ανέρχεται στα 1080p, ενώ της δευτερεύουσας στα 720p


Touch ID

Η Apple θέλοντας να πάει ένα βήμα παραπέρα την ασφάλεια της προσωπικής συσκευής του κάθε χρήστη και για να αποφευχθούν περιστατικά απώλειας δεδομένων σε περίπτωση που πέσει σε "λάθος" χέρια το κινητό,προσάρμοσε στην νέα της συσκευή έναν αισθητήρα αναγνώρισης δαχτυλικού αποτυπώματος. Ουσιαστικά είναι ένας υπερευαίσθητος αισθητήρας ενσωματωμένος στο κουμπί αρχικής οθόνης και ξεκλειδώνει την συσκευή μόνο σκανάροντας το μοναδικό δαχτυλικό αποτύπωμα του ιδιοκτήτη.  

Επιπλέον Χαρακτηριστικά 

  • Μπαταρία: Η μπαταρία που διαθέτει η συσκευή είναι στα 1560 mAh
  • Λειτουργικό: Όπως είναι αναμενόμενο η ναυαρχίδα της Apple κυκλοφορεί με το πλέον σύγχρονο λογισμικό της εταιρείας το ios 7.1
  • Κάμερα: Άλλο ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της συσκευής είναι η χρήση διπλού Led Flash κατά την λήψη φωτογραφιών και βίντεο για καλύτερη ποιότητα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.
  • Μνήμη: Υπάρχουν 3 εκδόσεις. 16,32 και 64GB
Όσο για τις αντοχές της συσκευής,τα βίντεο που ακολουθούν αποτελού ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα των δυνατοτήτων του από διάφορα ύψη και των αντοχών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας στέλνετε ένα απλό mail στο:
Utechmaniac@gmail.com
ή μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook:

ή την ομάδα μας στο twitter:
https://twitter.com/utechmaniac