Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Κινητό κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας!


Η Google εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη αρθρωτών smartphones που θα επιτρέπουν στους χρήστες να επιλέγουν μια βάση και να τοποθετούν πάνω της επιμέρους τεχνικά χαρακτηριστικά δημιουργώντας τη συσκευή των ονείρων τους. 



Η όλη ιδέα ξεκίνησε πριν από περίπου ένα χρόνο όταν το λεγόμενο ''Phonebloks'' κατέκλυσε τα τεχνολογικά sites ανά τον κόσμο.Ουσιαστικά ο εμπνευστής του έθεσε το από ερώτημα ''Γιατί να πετάμε ολόκληρο το κινητό όταν χαλάει ένα κομμάτι του ενώ τα υπόλοιπα λειτουργούν? ''
Ουσιαστικά η ιδέα του ήταν η δημιουργία ενός κινητού το οποίο θα επιλέγει ο χρήστης τα χαρακτηριστικά που επιθυμεί ανάλογα με τις ανάγκες που έχει.
Σύντομα υπήρξε τεράστιο ενδιαφέρον για αυτήν την πρωτοποριακή ιδέα,καθώς η σελίδα είχε μέσα σε λίγες μέρες εκατομμύρια επισκέψεις και σύντομα ήρθε και η επαγγελματική πρόταση.
Η Motorola,μια από τις πιο γνωστές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας με πλούσια εμπειρία στον χώρο αποφάσισε να δουλέψει πάνω στο Project.
H Motorola εκείνη την περίοδο άνηκε στην Google,η οποία μετά την πώληση της πρώτης στην Lenovo ανέλαβε τα ινία του Project με την ονομασία Ara.
Ύστερα λοιπόν από σχεδόν ένα χρόνο δουλειάς η Google ανακοίνωσε ένα πρότυπο Module Developers Kit (MDK) για να ξεκινήσουν τα πειράματα οι developers.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας στέλνετε ένα απλό mail στο:
Utechmaniac@gmail.com
ή μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook:

ή την ομάδα μας στο twitter:
https://twitter.com/utechmaniac